Inlogformulier

       
  • Clubs
  • Stedentrip
  • Feesten
  • Workshops
  • Evenementen
  • Bands
  • Kids
  • Sportief
  • Fietsclub

Toerfietsen

Fiets Toerclub Centraal Beheer (FTCB)
 
Doelstelling
De doelstelling van de FTCB is om gezamenlijk aan toertochten in de omgeving deel te kunnen nemen en zelf een aantal tochten te organiseren. Omdat we hierbij graag herkenbaar willen zijn is daaruit de tweede doelstelling ontstaan om deel te kunnen nemen in een herkenbare CB/Achmea-outfit.
  
Bestuur
Het bestuur van de FTCB bestaat uit de volgende personen:
 
Maarten van Arendonk
- Voorzitter
Arie Hertgers
- Secretaris / Penningmeester
Luxemburg 2012
 
Leden
De laatste jaren heeft de FTCB zo'n 70 leden. Elke Achmea medewerker of iemand uit zijn/haar gezin kan lid worden van de FTCB.
Ook als iemand niet bij Achmea in dienst is, is het mogelijk om lid te worden. In dit geval wordt dan onderscheid gemaakt tussen personen die niet in dienst zijn maar wel voor Achmea werken (bijv. de bewakingsdienst) en personen die helemaal niet voor Achmea werken. Werkt iemand wel voor Achmea dan kan hij/zij zelf lid worden van de FTCB, anders kan hij/zij alleen lid worden via een Achmea medewerker (buitenleden). Een Achmea medewerker kan maximaal 2 buitenleden aanmelden en het totaal aantal buitenleden is beperkt tot 10% van het aantal leden.
Om de sfeer te proeven of gewoon om te kijken of het iets is kan men meedoen aan een tocht of training zonder dat men lid is.
 
Lidmaatschap
Elk lid van de FTCB moet lid zijn van de personeelsvereniging (VPCB). De contributie van de FTCB komt bovenop de algemene VPCB bijdrage van € 2.50.

Er zijn twee lidmaatschappen mogelijk. Inclusief lidmaatschap van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) of zonder dit lidmaatschap.
- Het lidmaatschap van de FTCB bedraagt € 3,00 per maand zonder lidmaatschap van de NTFU.
- Het lidmaatschap van de FTCB bedraagt € 5,00 per maand inclusief lidmaatschap van de NTFU.

 

Je kunt direct lid worden door hier te klikken: Aanmelden Fietsclub

Outfit
In principe krijgt iedereen die lid wordt van de FTCB een outfit bestaande uit een fietsbroek, shirt en jack in de kleuren van CB/Achmea (zie foto's) tegen betaling van een eigen bijdrage van € 30,-. In de huidige set zijn arm- en beenstukken inbegrepen. De kledingset is tegen bijbetaling uit te breiden met lange broek en/of thermojack. De voorwaarde voor deze voordelige verstrekking is dat hij/zij tenminste 3 jaar lid blijft.
 
NTFU

Als je kiest voor een lidmaatschap inclusief het lidmaatschap van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), dan wordt je hiervoor automatisch aangemeld en wordt de contributie hiervoor door de FTCB betaald. Als lid van de NTFU kun je dan tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan toertochten van de bij de NTFU aangesloten verenigingen en ben je ook verzekerd tijdens deze toertochten. Jaarlijks krijg je dan ook een boek waarin alle toertochten die in Nederland worden verreden staan vermeld. Zes keer per jaar ontvang je ook nog een blad met leuke artikelen over toertochten, informatie over nieuwe ontwikkelingen, etc.

 
Luxemburg 2012 2
Aktiviteiten
In het zomerseizoen wordt iedere dinsdagavond getraind. Gestart wordt om 19.00 uur vanaf de Achmea Campus op Malkenschoten.
Regelmatig worden toertochten en enkele andere aktiviteiten georganiseerd die alleen toegankelijk zijn voor leden. Er wordt dan gezorgd voor koffie met gebak onderweg en napraten doe we onder het genot van een drankje.
   
Voor 2016 is het voorlopige programma:
Zondag 6 maart ATB tocht
Zaterdag 26 maart Voorjaarstocht Posbank-Ede
Dinsdag 29 maart Eerste dinsdagavond training
Zondag 10 april Holterbergtocht 1
Zondag 24 april Westerbouwingtocht
Zondag 22 mei 7 heuvelentocht
Zaterdag 4 juni Limburgs Allermooiste
Zaterdag 18 juni Ravenstein
Woensdag 22 t/m zaterdag 25 juni Ardennentocht
Zondag 10 juli Friesland tocht
Zaterdag 23 juli Oostvaardersplassen (start in Elburg)
Zondag 7 augustus Amerongse berg
Zaterdag 20 augustus Kesteren
Zondag 4 september Holterbergtocht 2
Zondag 17 september IJsseltocht 150 km
Zondag 16 oktober ATB Tocht
 
De datums zijn onder voorbehoud. Bij afgelasting ivm slecht weer zal de tocht indien mogelijk op een andere datum plaatsvinden.
Zet de datums vast in je agenda. Een week voor de tocht sturen we je nog een mail met nadere informatie.
Het Kleine Blad
Twee maal per jaar (mei en oktober) verschijnt het clubblad "het Kleine blad", met daarin verslagen van gereden tochten en vaste rubrieken zoals Cor's column en de Estafettepen.
Het Kleine Blad wordt ook op deze site gepubliceerd.
Korting
Bij Frans Harleman Fietsplus, de fietsenzaak aan de Pinksterbloem 12 te Apeldoorn, krijg je 10% korting op onderdelen en accessoires. Deze korting kan je als FTCB-lid krijgen op vertoon van de NTFU-toerfietskaart.
Ook bij de firma Stappenbelt krijg je als FTCB lid korting. Zij werken met een klantenpas, waarmee je na €500 te hebben "gespaard" voor een bedrag van €50 korting krijgt voor een volgende aankoop. De regeling geldt niet voor sportvoeding/verzorging, lectuur, fietsen, arbeid, cadeaubonnen en verzekeringen. Het pasje en de voorwaarden kun je verkrijgen in de winkel aan Kanaal Noord 152 te Apeldoorn.
 
Fotoalbum
Bekijk hier het fotoalbum van de FTCB
 
Meer informatie
Kan verkregen worden door te mailen naar een van de bestuursleden.
U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment