Dutch Crooners met Metropole orkest

donderdag, 26. september 2019 - 20:00 tot 22:30

 

dutch crooners

Donderdag 26 september 2019 20:00 uur

Een cultureel kroonjuweel van Nederland

Onder leiding van de jonge Britse chef-dirigent Jules Buckley zoekt het MO de randen op van de hedendaagse symfonische pop en jazz. Zoals het al jaren doet, met veel succes. Vanavond begeleidt het drie Nederlandse zangers met verschillende muzikale achtergronden (Jan Dulles, Jim van der Zee en Ruben Hein. Die kruipen in de huid van Amerikaanse ‘crooners’ als Tony Bennett, Mel Tormé, Nat King Cole en natuurlijk Frank Sinatra.

Metropole Orkest

’t Is raar maar waar, maar het wereldberoemde Metropole Orkest dat deze avond in Orpheus speelt, staat al jaren op omvallen. Vanwege bezuinigingen, maar ook omdat het orkest te weinig projecten heeft en de exploitatie ervan heel veel geld kost. Sinds de oprichting in 1945 is het orkest uitgegroeid tot een van de culturele kroonjuwelen van Nederland. Het won drie Grammy Awards en is wereldwijd een veelgevraagd orkest dat jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek (in Nederland verzorgt het De Avond van de Filmmuziek) en wereldmuziek speelt. Van nu en van langer geleden. Het orkest deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Brian Eno, Herbie Hancock, The Basement Jaxx en Bono. Allemaal wilden ze door het Metropole worden begeleid. Wees er maar trots op.

Waar komt het woord ‘crooners’ vandaan?

Een crooner is een zanger, meestal een man, die een ontspannen en intieme houding heeft en zingt met een zachte, lage stem. Vaak zijn de teksten wat sentimenteel. Deze manier van zingen werd mogelijk met de uitvinding van de microfoon. Voor die tijd moest een zanger namelijk ver reiken met zijn stem. Daarvoor was een behoorlijke stemtechniek en een behoorlijk volume nodig. Met elektrische versterking konden ook zangers zonder een sterke, getrainde stem populaire artiesten worden. Vanaf de jaren 30 van de twintigste eeuw werd deze zangstijl populair, vooral in de Verenigde Staten, en hij bleef dat tot de jaren 60. Een bekend voorbeeld van een Nederlandse crooner is Lee Towers. Deze avond geen Lee Towers, maar wel de grote Amerikaanse namen...

De VPCB heeft 50 1e rang kaarten gereserveerd voor dit theaterconcert in de Hanoszaal in Orpheus Apeldoorn. Aanmelden kan voor maximaal 2 personen, 1 VPCB lid en/of gezinslid met 1 introducé.

 
  
Locatie Orpheus Hanoszaal
Tijd Donderdag 26 september 20:00 uur
Kosten Prijs per persoon is € 25,-
Aanmelden 1 VPCB lid of gezinslid met 1 introducé

 

Annuleringsbeleid:

Bij annulering van de inschrijving na de sluitingsdatum van het evenement worden € 10 administratiekosten in rekening gebracht plus de kosten die de annulering met zich mee brengt. Zolang de inschrijving voor het evenement nog open is, kan je gratis annuleren. Voor meer informatie zie het annuleringsbeleid op deze pagina.

Klik hier om meer te lezen over het VPCB beleid met betrekking tot kaarten voor evenementen.

Evenement incasso:

Door mij op te geven voor dit evenement geef ik de VPCB (NL50ZZZ401014900000) toestemming om voor de kosten van dit evenement een incasso-opdracht naar mijn bank te sturen ten laste van de hieronder genoemde rekening en geef ik mijn bank toestemming deze incasso-opdracht uit te voeren. Meer info over SEPA en automatische incasso.

Nummer
35/19
Status
Einde registratie
Sluitingsdatum
2019-07-18, 23:59
Docent
50
Doelgroep
VPCB leden plus één introducé
Locatie
Te boeken
138
Vergoeding
25,00 p.p.
Contact
Kalender bestand