Champagnereis Reims

vrijdag, 03. juni 2022 tot zondag, 05. juni 2022 09:00 - 22:00

Champagne 1 Image

3 - 5 juni 2022 
REIMS, DÉ HOOFDSTAD VAN DE CHAMPAGNEREGIO

De regio die deel uitmaakt van het cultureel erfgoed van UNESCO. Deze mooie historische stad heeft enorm veel te bieden. Naast culinaire hoogtepunten en heerlijke champagnes, vind je hier meerdere musea en natuurlijk de prachtige Notre Dame kathedraal. In deze stad geniet je enorm van de vele klasse restaurants, Franse brasserieën en gezellige champagnebars.

Reisgegevens
  
Heenreis Vrijdag 3 juni 2022 rond 9:00 uur 
  Bustransfer Apeldoorn - Reims
  
Terugreis Zondag 5 juni 2022 rond 12:00 uur
  Bustransfer Reims - Apeldoorn

 

Reissom

€ 198,- per persoon (prijs onder voorbehoud van aantal aanmeldingen, beschikbaarheid en wijzigingen)

Inbegrepen in de reissom:

 • • Transfer Apeldoorn (Laan van Malkenschoten) – Reims v.v.
 • • Begeleiding Champagne Travel
 • • Verblijf 2 nachten (2 deelnemers op 2-persoonskamer)
 • • Verblijf obv logies/ontbijt
 • • Toeristenbelasting
 • • Champagne masterclass met proeverij en hapjes
 • • Bezoek champagnehuis met proeverij in Reims
 • • Bezoek Avenue de Champagne in Epernay
 • • Bezoek champagneproducent
 • • Champagnelunch met champagne
 • • Bezoek Hautvillers

Exclusief reissom:

 • • Annulerings- en reisverzekering
 • • Toeslag 1-persoonskamer € 30,- p.p.p.n (we proberen zoveel mogelijk deelnemers mee te nemen indien er sprake is van overboeking)
Hotel ibis Reims Centre

Dit driesterren hotel ligt in het hart van Reims vlakbij het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en ligt op vijf minuten lopen van het centrum met winkels, bars en restaurants. Het ontbijtbuffet is met zorg samengesteld met  o.a: koffie/thee, fruitsap, vers fruit, meergranenbrood met diverse hartige en zoete beleg soorten, yoghurt en muesli. De kamer is modern ingericht, heeft een comfortabel bed, flatscreen en airconditioning, beschikt over een douche met haardroger, toilet, bureau en kledingkast.

Excursieprogramma 3-daagse reis

De excursies zoals vermeld in onderstaande programma zijn inbegrepen in de reissom. 

Dag 1 – vrijdag 3 juni 2022
Vervoer van Apeldoorn  rond 9:00 uur naar Reims in dé Champagnestreek.
Per touringcar worden we naar ons hotel in Reims gebracht.  Aan boord is een toilet beschikbaar en tegen betaling koffie en thee. Op de heen en terugweg zijn er een aantal verplichte stops voor de chauffeur van 45 minuten, wij hebben dan de gelegenheid om de benen te strekken.

Champagne Masterclass met proeverij in La Boutique in Reims 
Na de check-in bij het hotel gaan we lopend naar La Boutique, waar we worden verwelkomd in de Champagne met een mooie champagne masterclass. De Nederlandse champagne ambassadeur verzorgt deze masterclass over champagne in het Nederlands. Tijdens deze masterclass krijgen we op een informele en heldere wijze uitleg over champagne en hoe het gemaakt wordt. We gaan drie verschillende stijlen champagnes proeven in combinatie met kaas- en vleesplateaus. Uiteraard is er tijdens deze masterclass voldoende ruimte voor vragen en na de masterclass is het mogelijk champagne te kopen.

Diner
Het diner is op eigen gelegenheid en kosten, er zijn genoeg gezellige restaurantjes in Reims.

Dag 2 – zaterdag 4 juni 2022
Bezoek aan een groot champagnehuis met proeverij
Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar ons eerste bezoek aan een champagnehuis. Na de rondleiding krijgen we in de proeverijruimte verschillende champagnes te proeven.

Champagne 3b

Bezoek kleine champagneproducent 
Na het bezoek aan het champagnehuis vertrekken we naar een kleine producent. Voor dit bezoek rijden we de regio in langs de vele wijngaarden. Een mooie route brengt ons bij een kleine champagneproducent. Hier krijgen we uitleg over het champagne proces, van type druif, het terroir tot aan het labelen van de fles. Ook gaan we mee de wijnvelden in. Zo maken we op een unieke en sportieve wijze kennis met deze champagneproducent en ervaren we zijn passie voor dit vak.

Champagne lunch
Aansluitend gaan we genieten van een lunch die natuurlijk samengaat met de verschillende champagnes van het huis. De plek is prachtig omdat het een unieke ‘Clos’ wijngaard is. Dit is een zeldzame ommuurde wijngaard met prachtig uitzicht op de regio. 

Bezoek aan Hautvillers, het dorp van de Dom Pérignon
Na de lunch vertrekken we naar Hautvillers. Het dorpje van Dom Pérignon. Het dorp biedt een aantal gezichtspunten met een uniek panorama over de Marnevallei en de omringende wijngaarden. Dom Pérignon is de monnik waarvan gezegd wordt dat hij de champagne heeft ‘ontdekt’. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd doordat hij aan de slag ging om de wijn van de verschillende druiven te blenden waardoor er tegenwoordig nog steeds zoveel diverse stijlen champagne zijn. In Hautvillers is het mogelijk het kerkje te bezoeken waar Dom Perignon werkte en begraven ligt. Het dorpje kenmerkt zich vooral ook door de vele smeedijzeren uithangborden. Het is een idyllisch dorp en fijne plek voor een mooie wandeling.

Diner in Reims
Deze avond is het diner weer op eigen gelegenheid en kosten ergens in Reims

Dag 3 – zondag 5 juni 2022
Bezoek aan de Avenue de Champagne in Epernay
Voordat we teruggaan naar Apeldoorn, bezoeken we Epernay en de Avenue de Champagne. Dit is de beroemdste straat in de Champagne. De avenue is een statige, brede straat om doorheen te flaneren. Naast te genieten van een mooie wandeling, vind je er ook de prachtige hoofdgebouwen van grote champagnehuizen, zoals Moët et Chandon, Laurent-Perrier. Pol Roger, Boizel en De Venoge. Ook Leclerc-Briant heeft hier een prachtige winkel.

Champagne 2

Op eigen gelegenheid hebben we hier de mogelijkheid een wandeling te maken, nog een laatste champagne te proeven en/of te kopen (Er zijn verschillende huizen open voor het proeven en kopen waar je zonder reservering terecht kunt) en eventueel wat te eten of te kopen om mee te nemen in de bus.

Vertrek naar Apeldoorn
Rond het middaguur zal de bus vertrekken naar Apeldoorn, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren.

Bekijk hier een impressie van Reims en Champagne om alvast in de stemming te komen 

Annulerings-en reisverzekering

Dit moet je zelf regelen. Na het versturen van de definitieve bevestiging vanuit de coördinator en daarmee het definitief worden van de boeking, moet de annuleringsverzekering direct afgesloten worden.

Evenement incasso:

Door mij op te geven voor dit evenement geef ik de VPCB (NL50ZZZ401014900000) toestemming om voor de kosten van dit evenement een incasso-opdracht naar mijn bank te sturen ten laste van de hieronder genoemde rekening en geef ik mijn bank toestemming deze incasso-opdracht uit te voeren. Meer info over SEPA en automatische incasso.

Nummer
23/20
Status
Einde registratie
Sluitingsdatum
2022-03-26, 23:59
Doelgroep
VPCB leden plus één introducé
Locatie
Reims
Te boeken
443
Vergoeding
€ 198,00 p.p.
Contact
Kalender bestand