Workshop Lontwol

dinsdag, 05. februari 2019 - 18:00 tot 21:30

Workshop: maak een krukje of deken van lontwol

Dinsdag 5 of woensdag 6 februari 2019

Maak een leuk een krukje of een kleine plaid die je leuk over je bank kunt draperen! In 3,5 uur leert Maud Hamel je werken met lontwol. Brei- of haak-ervaring is helemaal niet nodig, veel zin om iets moois te maken natuurlijk wel! We werken tijdens deze workshop met natuurtinten.

Je kunt kiezen tussen:

• Krukje: doorsnede 35 cm ong.

• Deken: afmeting is ongeveer 1 bij 1 of 0,80x1.20

Even voorstellen: Maud Hamel

Ik ben binnenkort 25 jaar in dienst bij Achmea. Een aantal van jullie kent mij wellicht. Naast Achmea heb ik ook een aantal hobbies waaronder breien en haken met lontwol en het geven van workshops hiermee.

Wat is lontwol of XXL wol?

Lontwol komt van het Merino schaap. Dit schaap heeft de fijnste wol van alle schapenrassen die voor de wolproductie worden gehouden. Dankzij de vele huidplooien produceert 1 schaap tot wel 5 kilo wol per jaar. De wol heeft een zeer fijne structuur, onder de 24 micron en is zacht en zeer geschikt om toe te passen in je interieur. Denk aan kussens, plaids, krukjes enz. Wol is een natuurproduct met fantastische eigenschappen. Het is flexibel en sterk. Pas na 25000 keer buigen breekt een wollen draad. Bij katoen is dat al na 3000 keer. Het heeft ook nog eens een enorme elasticiteit. Bovendien is het ook een goede warmte isolator. Dit komt omdat de kroes en de schubben lucht tussen de vezels vasthouden. Door natuurlijk wolvet is het ook nog eens water- en vuilafstotend. Wel is het sterk vochtopnemend. Het kan wel tot 30% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen zonder klam aan te voelen. Omdat wollen vezels vocht vasthouden is het ook nog eens brandvertragend, het schroeit maar vat geen vlam. Om het in je interieur toe te passen zijn er meer dan 50 geverfde kleuren en ook een aantal niet geverfde kleuren (natuurtinten) beschikbaar.

Locatie: Restaurant Ontmoetingsgebouw Apeldoorn

Tijd:

• Dinsdag 5 februari 2019, 18.00 tot 21.30 uur

• Woensdag 6 februari 2019, 18.00 tot 21.30 uur

Kosten: Prijs per persoon is € 22,50, maakt niet uit welk ontwerp je kiest

Aanmelden: kan voor 2 personen, 1 VPCB lid of gezinslid met 1 introducé

Per avond kunnen er ongeveer 10 deelnemers mee doen.
Vermeld bij de aanmelding:
• Je voorkeursdatum
• Welk ontwerp je wilt maken (1. Kruk of 2. deken)

Let op: Als je twee personen opgeeft kan je per persoon aangeven wat jullie willen maken. Als voor de tweede persoon niets wordt ingevuld, gaan we er vanuit dat die hetzelfde maakt als de eerste persoon.

 
Nummer
13/19
Status
Einde registratie
Sluitingsdatum
2018-12-28, 23:59
Docent
50
Doelgroep
VPCB leden plus één introducé
Locatie
Restaurant Ontmoetingsgebouw Apeldoorn
Te boeken
241
Vergoeding
€ 22,50 p.p.
Contact
Kalender bestand