Inlogformulier

       
  • Feesten
  • Fietsclub
  • Evenementen
  • Bands
  • Sportief
  • Kids
  • Workshops
  • Clubs
  • Stedentrip

Het verhaal van Ton van Bedaf

 
 
seqlogdeVan barcodes naar bardiensten
Ton van Bedaf zat 37 jaar in de documenten. Documentenstromen, archivering, mappenstructuren en barcodes – hij was er dol op. Aan dat werk kwam door een reorganisatie een einde. En nee, de functies die in de commercie binnen Centraal Beheer Achmea beschikbaar waren, die spraken hem niet aan. Ton (57) werd ontslagen en creëerde vervolgens zijn eigen werk. Bij Achmea nog wel.
 
"Rancune? Wrok? Nee, waarom?" Ton moest er misschien even aan wennen, maar had er geen problemen mee dat hij ontslagen werd. "Ik heb echt een geweldige tijd gehad, hield ontzettend van mijn werk. Maar 37 jaar zitten en vergaderen – het is niet erg dat het er op zit." Juist daarom is hij helemaal in zijn sas is met zijn nieuwe dagbesteding. Want sinds begin september beheert Ton Sequoia Lodge, het fraaie onderkomen van de personeelsvereniging van Achmea in Apeldoorn.
  
Netwerk
"Ik begon met 40 uur per maand, maar ik zit nu al op 120 uren. Ik mag hier mijn eigen salaris verdienen. Hoe beter Sequoia Lodge bezet is, hoe meer uren ik hier kan slijten. Omdat ik in die 37 jaar een flink netwerk heb opgebouwd weet ik het nogal snel als iemand een jubileum, gezellig samenzijn of creatieve workshop wil houden en daar een plek voor zoekt. Dan is het weinig moeite om zo iemand op deze prachtige locatie te wijzen." Want prachtig is het.
   
Sequoia Lodge
Vlot somt Ton op wat Sequoia Lodge zoal te bieden heeft. "We hebben drie prachtige dartbanen en een poolbiljarttafel. En dan zijn er nog de beamer en het grote scherm – kom vooral tijdens het WK Voetbal hier kijken, wordt gezellig – en de luxe bar, ontworpen en geplaatst in de tijd dat alles nog kon. Vergeet verder ook het uitzicht niet. Vanaf de bovenste verdieping van dit gebouw kijk je in drie kanten uit op prachtige bomen, die in elk seizoen weer anders ogen. En dan nog het prachtige terras!" Via de interne schermen èn Facebook gaat Ton de vrienden van Sequoia Lodge informeren over de maandelijkse thema-avonden. "Klankmeditaties, Whisky proeven, Biodanz – de Sequoia Lodge leent zicht er prachtig voor."
  
Stap terug
Geen heimwee dus naar zijn vroeger werk. "Nee. Overigens ben ik er nog wel mee bezig. Ik geef les aan secretaresses in het opzetten van mappenstructuren. Geen overbodige luxe, want daar hebben mensen bar weinig over nagedacht, terwijl ik erin ben opgegroeid." Ton erkent dat hij financieel wel een flinke stap terug moest zetten. "Ik heb op dat gebied veel ingeleverd. Maar ik heb er zó veel gezonder werk voor teruggekregen. Ik sta en loop meer, ik doe fysiek werk en zie mensen genieten. Heerlijk. Ik geniet mee."
U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment