Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden. Klik op een vraag om het antwoord te bekijken.

Je kunt lid worden als je in vaste dienst bent van Achmea. Klik hier voor meer uitleg over het lidmaatschap.
Via Achmeanet geef je aan P&O door dat je lid wilt worden. Dit kan alleen vanaf een Achmea werkplek of thuiswerkplek. Stuur ook een mail aan de ledenadministrateur ivm aanmaken account.
Is je lidmaatschap bevestigd? Dan maakt onze webmaster een account voor je aan. Daarmee kun je inloggen op deze website. Je krijgt je inloggegevens via e-mail van ons.

Uitgebreide uitleg over lid worden

Deze site is volledig beveiligd. De inhoud wordt versleuteld verstuurd over het internet en is niet te onderscheppen. Wij gebruiken je privégegevens alleen voor onze eigen administratie. We stellen jouw gegevens nooit beschikbaar aan anderen.
Verder is het zo geregeld dat alleen jij bij de gegevens van jouw profiel kunt. Je kunt de gegevens van andere leden niet bekijken. Alleen de ledenadministrateur van de VPCB en de webmaster van de site hebben toegang tot alle gegevens.
We gebruiken jouw e-mail adres ook niet voor het versturen van ongewenste mailings. Je krijgt ongeveer één keer in de maand een nieuwsbrief toegestuurd. Als je dat niet wilt, dan staat in elke nieuwsbrief een link om je af te melden.

Je kunt je wachtwoord op de site als volgt wijzigen:

 • Ga via het menu naar Mijn VPCB -> Mijn gegevens wijzigen
 • Klik op het tabblad 'Persoonlijke gegevens'.
 • Tik op dat tabblad je nieuwe wachtwoord in en bevestig het (je moet het dus twee keer opgeven).
 • Klik dan op de knop 'Wijzigen' onderaan en je wachtwoord is gewijzigd.

Ja, als je eenmaal lid bent van de VPCB en een account op deze site hebt, kan je alle functies van deze site thuis, op je telefoon en laptopgebruiken. Eigenlijk overal ter wereld..Je kunt je dan thuis vanuit je luie stoel, of bij het zwembad van je hotel, opgeven voor VPCB-evenementen of voor de VPCB-clubs.
Denk er wel aan je gebruikersnaam en wachtwoord mee te nemen, want voor veel functies van deze site moet je wel inloggen.

Op een aantal pagina's staan filmpjes. Bijvoorbeeld op de pagina van de Sequoia Lodge..Als je deze pagina's vanaf een Achmea werkplek bekijkt, kan het zijn dat je in plaats van deze filmpjes een melding ziet over een pagina die niet gevonden kan worden. Dit gebeurt ook als je via een telewerk plek bij Achmea bent ingelogd. Dit komt omdat voor het bekijken van filmpjes een aparte autorisatie op je werkplek nodig is. Standaard staat het kunnen bekijken van filmpjes uitgeschakeld op een Achmea werkplek. Daarom worden ze niet getoond. Er zullen collega's zijn die de filmpjes wel kunnen bekijken. Die hebben de extra autorisatie dan wel.
Als je de site thuis bekijkt, vanaf je eigen PC, laptop of mobiel en met je eigen Internetverbinding, dan kan je de filmpjes wel bekijken.

Deze site is ontworpen om te werken met alle grote Internetbrowsers. Hij is getest met Internet Explorer 8 en 11, Google Chrome, Firefox, Opera en Safari. Toch kan het zijn dat je sommige inhoud niet kunt zien. Dit komt vooral voor op de pagina van de Biljartclub en de media pagina van de Sequoia Lodge. Maar ook worden soms de knoppen om artikelen op Social Media (Facebook, Twitter LinkedIn en Googe+) niet bij iedereen getoond.

Dit los je als volgt op:

Het probleem zit meestal niet in de site of de browser zelf, maar wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door browser extensies die bepaalde inhoud tegenhouden. Bekende extensies die dit veroorzaken zijn Adblock Plus voor Firefox en Chrome en de Avast plugin van het Avast Antivirus programma. Hoewel deze programma's perfect werken tegen vervelende advertenties en schadelijke malware, blokkeren ze soms ook zaken die je wel graag wilt zien.

De oplossing verschilt per extensie.

In Adblock Plus kan je aangeven dat vpcb.nl een veilig domein is. Het wordt dan uitgeschakeld op onze site en zou niets meer mogen blokkeren.

Avast geeft rechtsboven in de navigatie werkbalk een groen cirkeltje met daarin een cijfer. Als je daarop klikt kan je aangeven dat de controles die zijn gedaan en de blokkades die zijn opgeworpen voor deze pagina's moeten worden toegestaan. Let op, je staat het toe door het rood te maken. Groen wil zeggen dat het is geblokkeerd, rood dat het wordt toegestaan.

Wij raden niet aan om de extensies helemaal te verwijderen uit de browser. Want ze zijn normaal gesproken zeer nuttig om veilig over het Internet te surfen. Maar als je op sites dingen lijkt te missen, denk er dan aan dat deze extensies dat zouden kunnen veroorzaken.

Als een woord of een teken (zoals het printicon bovenaan deze pagina) op deze site groen is, dan betekent dit dat dit een link is naar meer informatie.Als een woord of een teken (zoals het printicon bovenaan deze pagina) op deze site groen is, dan betekent dit dat dit een link is naar meer informatie.Als je hier op klikt, wordt een pagina geopend waarop de informatie staat waar de woorden naar verwijzen.

Links die binnen de site een andere pagina openen worden in het zelfde venster geopend. Als je dan terug wilt naar de vorige pagina, kan je linksboven op de 'Terug' knop van je browser klikken. In de meeste browsers werkt drukken op de backspace toets ook. Links die naar informatie verwijzen op een andere site, worden in een nieuw venster geopend.

Je kunt je alleen opgeven als je ingelogd bent op deze website. Log in door door op de homepagina je gebruikersnaam en wachtwoord op te geven en op de knop "Inloggen" te klikken of op Enter te drukken. Inloggen kan ook op elke pagina bovenaan. Het kan ook op het evenementen overzicht in het menu dat je daar links ziet.

Na het inloggen klik je in het menu op "Evenementen". Klik vervolgens op het evenement waaraan je mee wilt doen. Je kunt nu het aantal deelnemers opgeven en op de knop "Schrijf in!" klikken. Je komt nu in een scherm met velden die al zijn ingevuld met jouw naam, adres etc. Bij sommige evenementen wordt gevraagd om wat extra informatie. Vul dit dan in. Klik dan op de knop "Schrijf in!" onderaan het formulier. De inschrijving is nu gedaan.

Een tweede optie is om direct in het evenementen overzicht op de knop "Schrijf in!" te klikken, zonder het evenement te openen. Je komt dan in het zelfde inschrijfformulier terecht. Denk er wel aan dat je ook dan toestemming geeft om de kosten automatisch te incasseren.

Als de aanmeldtermijn voor een evenement is verstreken inventariseert de coördinator van dat evenement de aanmeldingen.

Daarna wordt er eventueel geloot en krijg je bericht of je wel of niet mee kunt doen aan een evenement. Dit gebeurt over het algemeen in de week na de sluitingsdatum. De sluitingsdatum van de inschrijving staat altijd bij het evenement vermeld. Het heeft geen zin voor de sluitingsdatum contact op te nemen met de coördinator. Iedereen krijgt tot de sluitingsdatum de kans om zich op te geven voor een evenement. Pas daarna doet de coördinator de verdere afhandeling en verstuurt hij de berichten.

Bij het opgeven voor een evenement zijn het IBAN bankrekeningnummer en je adresgegevens velden die altijd verplicht gevuld moeten zijn. Deze gegevens gebruiken we voor de betaling van het evenement. Zonder deze gegevens kun je je niet opgeven voor een evenement. Deze gegevens worden uit je profiel op de site opgehaald.

Om het daar in te vullen, ga je in het menu naar 'Mijn VPCB' en dan naar "Mijn gegevens wijzigen". In je profiel kan je vervolgens op het tabblad "Persoonlijke informatie" je IBAN bankrekeningnummer en adresgegevens invullen. Sla daarna de wijzigingen op.Je kunt je nu aanmelden voor evenementen.

De uitlootindicatie geeft aan dat er geloot wordt bij dit evenement. Dit werkt als volgt. Als voor een evenement meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, kun je worden uitgeloot. Dan krijg je daar bericht van. Bij het uitloten wordt bij jouw naam een indicatie geplaatst dat je uitgeloot bent geweest. Door deze indicatie krijg je bij het volgende evenement waarvoor je je opgeeft automatisch voorrang. De uitlootindicatie wordt weer verwijderd zodra je weer aan een evenement hebt deelgenomen. Zo voorkomen we dat mensen een aantal keren na elkaar uitgeloot worden.

Als in het veld uitlootindicatie 'Uitlootbaar' staat, dan loot je, als dat nodig is, normaal mee met de overige gegadigden. Als er 'Niet uitlootbaar' in dat veld staat, dan heb je een voorrangspositie en kan je in principe niet worden uitgeloot.

In principe. Want in theorie kan het voorkomen dat het evenement waar je voorrang voor krijgt zo is overboekt dat er geloot moet worden onder de mensen die voorrang krijgen. In de praktijk is dit echter nog niet voor gekomen.

Je kunt de Sequoia Lodge, reserveren voor bijvoorbeeld jubileums, projectborrels of afdelingsborrels. Ook catering is bij te huren!

Klik hier voor de reserveringsprocedure en om de agenda van de Sequoia Lodge te bekijken.

Ja, ook de VPCB moet zich houden aan de nieuwe regels die zijn ingesteld met SEPA (Single Euro Payments Area). Zo hebben wij alle bankrekeningnummers in de ledenadministratie omgezet naar een nieuw IBAN bankrekeningnummer. Ja, ook de VPCB moet zich houden aan de nieuwe regels die zijn ingesteld met SEPA (Single Euro Payments Area). Zo hebben wij alle bankrekeningnummers in de ledenadministratie omgezet naar een nieuw IBAN bankrekeningnummer.

Ook bij het opgeven van een evenement is wat veranderd. Hierbij moet je een mandaat afgeven voor automatische incasso van de kosten voor het evenement. Meer over SEPA en het SEPA mandaat kan je hier lezen.

Als VPCB lid kan je ook lid worden van één van de VPCB-clubs.Als VPCB lid kan je ook lid worden van één van de VPCB-clubs. Er zijn drie clubs waar je lid van kunt worden:

 • de biljartclub
 • de fietsclub

Voor het lidmaatschap van een club betaal je een extra contributie. Meer informatie over de clubs vind je hier.

Je kunt in de Sequoia Lodge op drie manieren betalen:

 • Contant
 • Contactloos en PIN betaling (ook kleine bedragen)
 • Op rekening via kostenplaats (alleen voor zakelijke borrels)

Het beheer van de website is vrijwilligerswerk, dat wij in onze vrije tijd doen. Wij doen ons uiterste best jouw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. We streven naar een antwoord binnen een week.

Opzeggen van je lidmaatschap gaat via Achmea Net. Lees hier hoe het werkt.

Uiteraard kun je je vraag rechtstreeks aan ons stellen. Onze contactgegevens vind je hier . Heb je een vraag over een specifiek evenement? Stel je vraag dan rechtstreeks aan de coördinator van dit evenement. Je vindt contactgegevens van de coördinator als je op het evenement klikt

Maandelijks stellen we via onze email nieuwsbrief onze leden op de hoogte van het nieuws binnen de VPCB. Iedereen krijgt deze nieuwsbrief vanzelf toegestuurd. Hij wordt verzonden naar het email adres dat in je account staat vermeld.. Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, dan kan je dat op twee manieren regelen:

Onderaan elke nieuwsbrief staat een link waarmee je kunt aangeven de nieuwsbrief niet meer te willen krijgen. Klik op die link, vul het formulier in en bevestig dit.

Je kunt dit ook op deze site regelen. Ga naar het scherm om je profiel te wijzigen. Dit vindt je onder de menukeuze "Mijn VPCB" -> "Mijn gegevens wijzigen". Of klik hier. Op het tabblad "Nieuwsbrief" kan je vervolgens het vinkje voor de nieuwsbrief uitschakelen.

Automatische incasso evenementkostenincasso

Wij incasseren het inschrijfgeld voor evenementen via automatische incasso.Als je je opgeeft voor een evenement geef je toestemming deze incasso voor dát evenement uit te voeren. Dit zogenoemde incasso mandaat voldoet aan de SEPA voorwaarden.

De machtigingstekst staat in de evenementtekst en in de 'Algemene voorwaarden' die je bij het aanmelden voor een evenement moet bevestigen. De voorwaarden kan je lezen door op de link te klikken die achter het aan te vinken hokje staat.

Als je wilt deelnemen aan een VPCB-evenement, dan moet het IBAN bankrekeningnummer worden opgegeven. Als je dit al hebt vastgelegd in je gegevens in de ledenadministratie, dan wordt dit nummer bij inschrijving getoond. We vragen je wel om dit nummer te controleren en eventueel aan te passen. Het nummer is wijzigbaar.

Als er geen IBAN nummer in de administratie vastligt, dan moet je het bij de aanmelding invullen voordat je de inschrijving kunt afronden. Als je altijd hetzelfde bankrekeningnummer gebruikt, dan kan je dit opvoeren of wijzigen in de menukeuze 'Mijn VPCB'. Op het tabblad 'Gebruikersinformatie' kan je het helemaal onderaan het bankrekeningnummer wijzigen.

De kosten van een evenement worden altijd op de 25e van de maand geïncasseerd. Uiteraard na bevestiging van je deelname.

Annuleringsbeleid

Zolang de inschrijvingstermijn van een evenement nog niet is verstreken, kun je de inschrijving annuleren. daarna kun je je niet meer kosteloos afmelden. Bij annulering brengen we minimaal € 10,-- administratiekosten in rekening plus de eventuele kosten die de annulering met zich meebrengt.

SEPA incasso mandaatsepa iban

Als je jezelf inschrijft voor een evenement, incasseren wij de kosten hiervoor via automatische incasso .Door je op te geven voor een evenement geef je de VPCB (NL50ZZZ401014900000) toestemming om voor de kosten van dit evenement een incasso-opdracht naar jouw bank te sturen ten laste van de bankrekening die bij aanmelding is opgegeven en geef je jouw bank toestemming deze incasso-opdracht uit te voeren.

Sinds de invoering van SEPA (Single Euro Payments Area) is het verplicht om per incasso een mandaat voor incasso te ontvangen van degene bij wie de incasso wordt gedaan. Dit mandaat moet vastgelegd worden en reproduceerbaar zijn. Per inschrijving voor een evenement wordt een unieke code gemaakt die jouw SEPA mandaatnummer is voor de incasso van dat evenement. Door bij de inschrijving de algemene voorwaarden te accepteren (door een vinkje in dat hokje te zetten) en op de knop "Opgeven" te klikken, geef je ons mandaat om de incasso uit te voeren. Als je het niet eens bent met de incasso afschrijving, kan je deze door de bank laten terugboeken (storneren). Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met je bank. Vraag je bank naar de hiervoor geldende voorwaarden.

Het IBAN bankrekeningnummer

Voor incasso's moet een geldig IBAN banknummer bekend zijn. IBAN staat voor International Bank Account Number. Dit nieuwe nummer is bedoeld om zonder problemen te kunnen betalen in de hele Euro zone. Het IBAN nummer bestaat uit 18 karakters en heeft als standaard formaat NLabcdef 0 ghijklmno

Hierin is:

 • NL : de landencode (in dit geval Nederland)
 • ab : het controlegetal,
 • cdef : de bankcode (de eerste vier letters van de Bank Identifier Code (BIC))
 • 0 : de voorloopnul
 • ghijklmno : het 9-cijferige rekeningnummer.
 • Bij een korter rekeningnummer zijn er (meer) voorloopnullen.