Sequoia Lodge: een unieke ontmoetingsplaats

De personeelsbar Sequoia Lodge vind je op laag 2 van het Logistiekgebouw op de Achmea campus locatie Apeldoorn. Een prachtige locatie met een ruim dakterras. Een omgeving waar je heerlijk kunt ontspannen na werktijd. De totale oppervlakte is maar liefst 450 m2 plus een groot dakterras van 140 m2.

De Sequoia Lodge biedt alle Achmea-medewerkers die werkzaam zijn op de campus een scala aan ontspanningsmogelijkheden. Behalve de activiteiten die de VPCB en haar clubs hier organiseren kun je er gewoon terecht voor een hapje en een drankje, gezellig napraten of een spelletje darts of poolbiljarten. Ook wie nog even zakelijk bezig wil zijn kan hier terecht; we hebben een snelle netwerkverbinding. De Sequoia Lodge is uitermate geschikt voor projectborrels, het vieren van je verjaardag met collega’s, afscheidsrecepties, jubilea en afdelingsfeesten.

Elkaar ontmoeten staat centraal. De VPCB(-bar) is een sociaal onderdeel van het flexwerk-concept waar privé en zakelijk op een ontspannen manier samenkomen.

Hoe is de naam Sequoia Lodge tot stand gekomen?

Zoals je wellicht weet staat in het bos op de campus Malkenschoten een bijzondere boom, de zogeheten Sequoiadendron giganteum. De mammoet onder de bomen. Je kent ze misschien wel van de wouden in de USA. Zo groot als daar zal de Sequoia in Nederland nooit worden, maar het blijft wel een reus.

Het woord ‘Lodge’ verwijst naar een verblijf dat meestal met natuurlijke materialen is gebouwd en in een bosrijke omgeving ligt waar je heerlijk kunt ontspannen.

Meer over de Sequoia op de campus Achmea.
De boom is vermoedelijk zo’n 20 meter hoog. Dit exemplaar ontbreekt nog in het register van bijzondere bomen in de Benelux en moet dus nog opgemeten en gecatalogiseerd worden. Kustmammoetboom (Sequoia) is een botanische naam, voor een geslacht van coniferen. Tegenwoordig wordt het ingedeeld in de cipressenfamilie. Tegenwoordig omvat het geslacht slechts één soort Sequoia sempervirens (kustmammoet-boom). In het spraakgebruik wordt hiermee ook geduid op Sequoiadendron giganteum (mammoetboom) die lang ingedeeld geweest is bij het geslacht. Voor de ijstijden kwamen sequoia's over de hele wereld voor zoals vondsten van fossiele resten bewezen hebben. De hoogste nog levende Sequoia giganteum is 83 meter hoog en heeft een stamomtrek van 24 meter. Interessant is de Sequoia-website voor de Benelux.overzicht

Locatie en bereikbaarheid Sequoia Lodge

De Sequoia Lodge bevindt zich in het Logistiek gebouw dat deel uitmaakt van de Achmea Campus locatie Apeldoorn. Dit markante pand valt op door zijn afwijkende vorm, kleur en materialen.

facilitygebouwBezoek- en postadres

Sequoia Lodge (VPCB)
Logistiekgebouw - Laag 2
Laan van Malkenschoten 20
7333 NP Apeldoorn

Goede bereikbaarheid

Het Logistiekgebouw, ligt achter het bos en is via een aparte ingang bereikbaar. Handig, omdat we vooral ‘s avonds evenementen organiseren, waaronder de competities en toernooien van de biljartclub, bandjes die willen oefenen of optreden, enz. Ook vanuit beveiligingsoogpunt is dit praktisch. Raadpleeg de wegwijzer hiernaast. Klik op het plaatje voor een grotere afbeelding.

Volop parkeerplaats en afsluitbare fietsenstalling

Direct naast het Logistiekgebouw ligt de grote parkeerplaats voor 500 auto’s: P7. Vlak bij de entree staat een overdekte en afsluitbare stalling voor (brom)fietsen en scooters. Deze stalling kun je met je Achmea-pasje openen.

Toegang met Achmea-pasje

Als je een Achmea-toegangspasje hebt, kun je met deze pas naar binnen bij de hoofdingang van het Logistiek-gebouw. Heb je dat niet? Meld je dan bij de intercom bij de ingang. De Sequoia Lodge ligt op de 2e verdieping en is met de trap of lift bereikbaar.

De Sequoia Lodge is alleen open tijdens geplande evenementen, recepties, afdelingsborrels.

 Vaste activiteit   Dinsdag  Donderdag  Vrijdag
Biljartclub:
interne competitie

Alleen als er een thuiswedstrijd is 

18:00 - 23:30 uur

   
Biljartclub:
interne competitie
 

Alle donderdagen

18:00 - 23:30 uur